Adgang til EU's portal for åbne data
EUROPAEU's portal for åbne dataOm
Menu
Oversigt Værktøjer Videncenter Projekter Sandbox

EU's portal for åbne data giver adgang til en voksende mængde data fra EU's institutioner og andre EU-organer. Du kan bruge og genbruge disse data til kommercielle eller ikke-kommercielle formål.

Vi giver enkel og gratis adgang til data, så du kan bruge dem innovativt og udnytte deres økonomiske potentiale. Portalen er også beregnet til at gøre EU's institutioner og andre organer mere åbne og ansvarlige.

Kort om EU’s åbne dataportal

EU's portal for åbne data

EU's portal for åbne data (EU ODP) blev søsat  i 2012 efter EU-Kommissionens afgørelse 2011/833/EU  om videreanvendelse af Kommissionens dokumenter.

Alle EU's institutioner opfordres til at gøre deres data offentligt tilgængelige i videst muligt omfang. Det betyder, at data kan genbruges gratis og uden begrænsninger i form af copyright.

Åbne data – hvad er fordelene?

Ved at gøre det muligt for borgerne at genbruge data, øger vi

  • den økonomiske udvikling i EU
  • åbenheden i EU's institutioner.

Der er bl.a. tale om følgende data:

  • geografiske, geopolitiske og finansielle data
  • statistik
  • valgresultater
  • love
  • data om kriminalitet, sundhed, miljø, transport og videnskabelig forskning.

Alle disse data er frit tilgængelige. De kan genbruges i databaser, rapporter eller projekter. De fås i en række forskellige digitale formater fra EU's institutioner og andre EU-organer.

Det er i almindelighed gratis at genanvende data, så længe du angiver kilden (se den juridiske meddelelse). Et mindre antal data er underlagt særlige betingelser for genbrug. For det meste har det noget at gøre med at beskytte andres intellektuelle ejendomsrettigheder. Du finder et link til disse betingelser på siderne for de relevante data.

Hvem henvender portalen sig til?

Den giver:

Teamet bag portalen for åbne data

Websitet vedligeholdes af et lille internationalt team ved EU's Publikationskontor i Luxembourg. Vi arbejder sammen med dataudbyderne for at standardisere data og gøre dem lettere tilgængelige. Vores mål er at give disse data den tydeligst mulige profil.

Vi arbejder konstant på at forbedre portalen for åbne data. Vores nuværende projekter er implementering af DCAT (Data Catalogue Vocabulary) og et visualiseringsprojekt.

Bannere til EU’s portal for åbne data

250x250

468x60

180x150

728x90