Pristup otvorenim podacima Europske unije
EUROPAPortal otvorenih podataka EU-aPočetna stranica
Menu
Pregled Alati Centar znanja Projekti

Portal otvorenih podataka Europske unije omogućuje pristup otvorenim podacima koje su objavile institucije i tijela EU-a. Svi podaci koje možete pronaći pomoću ovoga kataloga besplatni su za uporabu i ponovnu uporabu u komercijalne i nekomercijalne svrhe.

U žarištu

Antibiotic resistance in EuropeEU clinical trials register Traditional herbal medicinal productsReports of side-effects reactions to medicines

Otkrivanje novih informacija o lijekovima

Svjetska zdravstvena organizacija svake godine obilježava Svjetski dan zdravlja. EU se oslanja na Europsku agenciju za lijekove (EMA) za provođenje znanstvenog ocjenjivanja lijekova te nadzor i praćenje njihove sigurnosti.

Zahvaljujući otvorenim skupovima podataka koje je EMA objavila na Portalu otvorenih podataka EU-a možete pristupiti brojnim korisnim informacijama o lijekovima koji se ocjenjuju, lijekovima za humanu uporabu, veterinarskim medicinskim proizvodima, biljnim lijekovima i drugim informacijama.
Dodatne informacije o farmakologiji i lijekovima potražite u aplikaciji „Drugle” koja sadržava podatke EMA-e i drugih izvora.


 

Twitter


EUROPSKI PORTAL PODATAKA
Europski javni podaci
Ako tražite podatke iz određene europske zemlje, možete posjetiti i Europski portal podataka.