Az Európai Unió nyílt hozzáférésű adatainak lelőhelye
EUROPAA nyílt hozzáférésű adatok EU-portáljaKezdőlap
Menu

A nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálja hozzáférést biztosít az Európai Unió intézményei és szervei által közzétett adatokhoz. Az ebben a katalógusban található összes adat – akár kereskedelmi, akár más célból – szabadon felhasználható.

Fókuszban

Eurovoc, the EU's multilingual thesaurus (OP)Gender Equality Index (EIGE)Marine casualties and incidents (EMSA)Honey bee Seasonal mortality data (EFSA)Multilingual spelling variants of names (JRC)

Az #EUdatathon2017 véget ért – de ne feledje: a nyílt hozzáférésű adatok továbbra is a rendelkezésére állnak!

Az #EUdatathon2017 appverseny Európa-szerte reflektorfénybe helyezte a nyílt hozzáférésű adatokon alapuló alkalmazásokat. Kimaradt ebből? Nem tudja, miről van szó? Látogasson el a verseny honlapjára, nézze meg a webináriumokat és tájékozódjon arról, mely előválogatott projektek közül került ki a nyertes a záróeseményen.

Nem kell a következő appversenyig várnia, hogy bemutassa innovatív ötleteit! Hozzon létre olyan mobilalkalmazást, amely felhasznál legalább egyet a nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálján közzétett adatkészletek közül, és ossza meg másokkal a portálon (az Alkalmazások lapon).

EU Open Data Reuse

 

Twitter


EURÓPAI ADATPORTÁL
Közadatok Európában
Ha egy konkrét európai országgal kapcsolatosan keres adatokat, látogasson el az Európai Adatportálra!