Az Európai Unió nyílt hozzáférésű adatainak lelőhelye
EUROPAA nyílt hozzáférésű adatok EU-portáljaKezdőlap
Menu
Áttekintés Eszközök Tudástár Projektek Sandbox
Maintenance message (hu)

A nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálja hozzáférést biztosít az Európai Unió intézményei és szervei által közzétett adatokhoz. Az ebben a katalógusban található összes adat – akár kereskedelmi, akár más célból – szabadon felhasználható.

Fókuszban

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Hogyan csökkenthetjük az üvegházhatásúgáz-kibocsátást?

Elejét kell venni annak, hogy az éghajlatváltozás veszélyes méreteket öltsön: ez egyike az Európai Unió legfontosabb célkitűzéseinek.

Az uniós erőfeszítések eredményeként az energiahatékonyság, az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású tüzelőanyagokra való átállás és a megújuló energiaforrások egyre nagyobb mértékű felhasználásának tekintetében már történt előrelépés. A „Shedding light on energy in the EU” (Reflektorfényben az uniós energiahelyzet – energiastatisztikai kalauz) című Eurostat-kiadványban található grafikonból jól látható, hogyan csökkent a kibocsátások mértéke az Európai Unióban.

A nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálja számos részletes, uniós szintű adatkészlettel szolgál az üvegházhatásúgáz-kibocsátásról. Az itt található adatok szabadon megtekinthetők, illetve letölthetők és felhasználhatók.

 

Twitter


EU DATATHON 2019