Az Európai Unió nyílt hozzáférésű adatainak lelőhelye
EUROPAA nyílt hozzáférésű adatok EU-portáljaKezdőlap
Menu
Áttekintés Eszközök Tudástár Projektek

A nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálja hozzáférést biztosít az Európai Unió intézményei és szervei által közzétett adatokhoz. Az ebben a katalógusban található összes adat – akár kereskedelmi, akár más célból – szabadon felhasználható.

Fókuszban

Antibiotic resistance in EuropeEU clinical trials register Traditional herbal medicinal productsReports of side-effects reactions to medicines

Tudjon meg többet a gyógyszerekről!

Az Egészségügyi Világszervezet minden évben megünnepli az egészségügyi világnapot. Az EU az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) bízta meg a gyógyszerek tudományos értékelésével, valamint a biztonságuk ellenőrzésével és felügyeletével.

Az EMA a nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálján közzétette nyílt adatkészleteit, melyekből Ön is sok hasznos információhoz juthat az értékelés alatt álló gyógyszerekkel, az emberi, illetve állatgyógyászati felhasználásra szánt gyógyszerekkel és a növényi gyógyszerekkel stb. kapcsolatban.
Ha szeretne behatóbban tájékozódni a farmakológiáról és az orvosságokról, próbálja ki a Drugle alkalmazást is, amely az EMA adatait más forrásokból származó adatokkal ötvözi.

 

Twitter


EURÓPAI ADATPORTÁL
Közadatok Európában
Ha egy konkrét európai országgal kapcsolatosan keres adatokat, látogasson el az Európai Adatportálra!