Dé plek voor open data van de Europese Unie
EUROPAOpendataportaal van de EUHome
Menu

Het Opendataportaal van de Europese Unie geeft u toegang tot de open data van de EU-instellingen en -organen. Alle gegevens die u via deze catalogus vindt, mag u kosteloos gebruiken en verwerken voor commerciële of niet-commerciële doeleinden.

In de kijker:

Eurovoc, the EU's multilingual thesaurus (OP)Consolidated list of EU financial sanctions (EEAS)Food consumption across the European Union (EFSA)Multilingual spelling variants of names (JRC)She Figures - Gender in research and Innovation (R&I)

#EUdatathon2017: Maak de winnende app met open data van de EU!

Doe mee aan de #EUdatathon2017 en misschien mag u dan op onze kosten uw project presenteren op het European Big Data Value Forum dat van 21 tot 23 november 2017 in Versailles plaatsvindt!

Wat moet ik doen? Stuur ons vóór 8 oktober een origineel idee. Komt dat door onze voorselectie, dan krijgt u tot 12 november de tijd om uw definitieve app in te dienen. De winnende app wordt gekozen op ons slotevenement op 16 november in Brussel.

Meer informatie

Datathon logo

 

Twitter


EUROPEES DATAPORTAAL
Data van de Europese publieke sector
Het Europees dataportaal vergaart en verzamelt de metadata van overheidsinformatie die beschikbaar is op de openbare dataportalen van Europese landen.