Acces la datele deschise ale Uniunii Europene
EUROPAPortalul de Date Deschise al UEPrima pagină
Menu
Prezentare generală Instrumente Centrul de resurse Proiecte

Portalul de date deschise al Uniunii Europene (EU ODP) vă oferă acces la datele deschise publicate de instituțiile și organismele UE. Toate datele pe care le găsiți cu ajutorul acestui catalog pot fi folosite gratuit, în scopuri comerciale sau necomerciale.

Descoperiți seturile noastre de date Seturi de date pe teme Toate seturile de date Toți autorii

În prim-plan

Antibiotic resistance in EuropeEU clinical trials register Traditional herbal medicinal productsReports of side-effects reactions to medicines

Aflați mai multe despre medicamente


În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății celebrează Ziua mondială a sănătății. UE îi încredințează Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) evaluările științifice privind medicamentele, precum și supravegherea și monitorizarea siguranței lor.

În seturile de date deschise publicate de EMA pe Portalul de date deschise al UE, puteți accesa multe informații utile despre medicamentele aflat în curs de evaluare, medicamentele de uz uman și veterinar, medicamentele pe bază de plante etc..
Pentru mai multe informații despre farmacologie și medicamente, puteți utiliza și aplicația Drugle, care combină date furnizate de EMA și alte surse.


photo by Romain Vignes on Unsplash

 

Twitter


PORTALUL EUROPEAN DE DATE
Date publice din țările europene
Dacă doriți să consultați date dintr-o anumită țară europeană, puteți accesa Portalul european de date.