Acces la datele deschise ale Uniunii Europene
EUROPAPortalul de Date Deschise al UEPrima pagină
Menu
Prezentare generală Instrumente Centrul de resurse Proiecte

Portalul de date deschise al Uniunii Europene (EU ODP) vă oferă acces la datele deschise publicate de instituțiile și organismele UE. Toate datele pe care le găsiți cu ajutorul acestui catalog pot fi folosite gratuit, în scopuri comerciale sau necomerciale.

Descoperiți seturile noastre de date Seturi de date pe teme Toate seturile de date Toți autorii

În prim-plan

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Patrimoniul cultural al Europei


2018 este Anul european al patrimoniului cultural. Pentru a pune în valoare patrimoniul cultural al Europei și pentru a accentua sentimentul de apartenență la un spațiu cultural european comun, Centrul Comun de Cercetare a dezvoltat un nou instrument on-line: hărți interactive pentru patrimoniul cultural. Aceste hărți sunt actualizate periodic și conțin linkuri către colecțiile digitale ale bibliotecii Europeana, platforma digitală a UE pentru patrimoniul cultural.

Aflați ce inițiative întreprind Uniunea Europeană și partenerii săi pentru a proteja și promova patrimoniul cultural al Europei și pentru a sensibiliza cetățenii cu privire la acesta. Explorați opere de artă, artefacte, cărți, filme  și materiale audio provenind de la mii de muzee, galerii, biblioteci și arhive din întreaga Europă și aflați mai multe despre continentul nostru și istoria sa culturală.


 

Twitter


PORTALUL EUROPEAN DE DATE
Date publice din țările europene
Dacă doriți să consultați date dintr-o anumită țară europeană, puteți accesa Portalul european de date.