Acces la datele deschise ale Uniunii Europene
EUROPAPortalul de Date Deschise al UEPrima pagină
Menu
Prezentare generală Instrumente Centrul de resurse Proiecte Sandbox

Portalul de date deschise al Uniunii Europene (EU ODP) vă oferă acces la datele deschise publicate de instituțiile și organismele UE. Toate datele pe care le găsiți cu ajutorul acestui catalog pot fi folosite gratuit, în scopuri comerciale sau necomerciale.

Descoperiți seturile noastre de date Seturi de date pe teme Toate seturile de date Toți autorii

În prim-plan

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Cum putem reduce emisiile de gaze cu efect de seră?

Prevenirea schimbărilor climatice periculoase este o prioritate esențială pentru Uniunea Europeană.

S-au înregistrat deja progrese în ceea ce privește îmbunătățirea eficienței energetice, prin trecerea la combustibili cu emisii mai reduse de dioxid de carbon și prin intensificarea utilizării surselor regenerabile de energie. Consultați publicația intitulată „Shedding light on energy in the EU”, editată de Eurostat. Aici puteți găsi un grafic care ilustrează în ce măsură au scăzut emisiile de dioxid de carbon în UE.

Portalul de date deschise al UE prezintă seturi de date detaliate la nivelul UE privind emisiile de gaze cu efect de seră. Aceste date pot fi consultate on-line și descărcate pentru a fi utilizate.

 

Twitter


PORTALUL EUROPEAN DE DATE
Date publice din țările europene
Dacă doriți să consultați date dintr-o anumită țară europeană, puteți accesa Portalul european de date.