Dostop do odprtih podatkov Evropske unije
EUROPAPortal odprtih podatkov EUDomov
Menu

Portal odprtih podatkov Evropske unije omogoča dostop do podatkov institucij in organov EU. Podatke, ki so na voljo v katalogu, lahko brezplačno uporabite in ponovno uporabite za komercialne ali druge namene.

V žarišču

Eurovoc, the EU's multilingual thesaurus (OP)Consolidated list of EU financial sanctions (EEAS)Food consumption across the European Union (EFSA)Multilingual spelling variants of names (JRC)She Figures - Gender in research and Innovation (R&I)

#EUdatathon2017: Z odprtimi podatki EU do zmagovalne aplikacije!

Sodelujte v natečaju #EUdatathon2017 in predstavite svoj projekt na evropskem forumu o vrednosti velepodatkov med 21. in 23. novembrom 2017 v Versaillesu. Zmagovalcu bomo krili stroške prevoza in nastanitve.

Prijava – svoj projekt predstavite do 8. oktobra. Če boste v ožjem izboru, boste aplikacijo lahko razvili do 12. novembra. Zmagovalno aplikacijo bomo izbrali na zaključnem dogodku 16. novembra v Bruslju.

Več …

Datathon logo

 

Twitter


EVROPSKI PODATKOVNI PORTAL
Evropski javni podatki
Evropski podatkovni portal zajema metapodatke informacij javnega sektorja, ki so na voljo na javnih podatkovnih portalih v evropskih državah.