Dostop do odprtih podatkov Evropske unije
EUROPAPortal odprtih podatkov EUDomov
Menu
Pregled Orodja Učni viri Projekti

Portal odprtih podatkov Evropske unije omogoča dostop do podatkov institucij in organov EU. Podatke, ki so na voljo v katalogu, lahko brezplačno uporabite in ponovno uporabite za komercialne ali druge namene.

V žarišču

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Evropska kulturna dediščina


Leto 2018 je evropsko leto kulturne dediščine.
Skupno raziskovalno središče je razvilo novo spletno orodje z  interaktivnim zemljevidom projektov kulturne dediščine, s katerim želi poudariti pomen evropske kulturne dediščine in okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu kulturnemu prostoru. Zemljevid, ki se redno posodablja, vsebuje povezave do evropske digitalne knjižnice Europeana.

Več o tem, kako Evropska unija in njeni partnerji varujejo, spodbujajo in krepijo ozaveščenost o evropski kulturni dediščini. Oglejte si umetniška dela, artefakte, knjige, videofilme, poslušajte zvočne zapise iz več tisoč muzejev, galerij, knjižnic in arhivov po vsej Evropi ter še bolje spoznajte kulturo in zgodovino evropske celine.


 

Twitter


EVROPSKI PODATKOVNI PORTAL
Evropski javni podatki
Več podatkov za posamezne evropske države je na voljo tudi na evropskem podatkovnem portalu.