Az Európai Unió nyílt hozzáférésű adatainak lelőhelye
EUROPAA nyílt hozzáférésű adatok EU-portáljaKezdőlap
Menu
Áttekintés Tudástár Projektek Sandbox

A nyílt hozzáférésű adatok európai uniós portálja hozzáférést biztosít az Európai Unió intézményei és szervei által közzétett adatokhoz. Az ebben a katalógusban található összes adat – akár kereskedelmi, akár más célból – szabadon felhasználható.

Fókuszban

Survey - EU Open Data PortalCovid-19 Coronavirus dataReference list for COVID-19 Member States measures for maritime transportSARS-CoV-2 disinfection - lists of disinfectant active substances and products

A 2020. évi EU Datathon: Innováció Európáért a nyílt hozzáférésű adatokkal

Az immár negyedszerre sorra kerülő „EU Datathon” uniós nyíltadat-verseny csúcspontja a 2020. október 15-i online zárórendezvény volt. Az idei versenyre 121 pályázat érkezett a világ minden tájáról, ami azt jelzi, hogy nőtt az érdeklődés a korábbi évekhez viszonyítva. A döntőbe jutott jelöltek inspiráló és innovatív közelítésmódokat és megoldásokat javasoltak arra vonatkozóan, hogy az EU nyílt hozzáférésű adatai hogyan segíthetik az Uniót az előtte álló fő kihívások kezelésében. Ha szeretne többet megtudni a győztes csapatokról, látogasson el honlapunkra.

EU DATATHON 2020

 

Twitter


EU DATATHON 2019