Dé plek voor open data van de Europese Unie
EUROPAOpendataportaal van de EUHome
Menu
Overzicht Tools Kennisbank Projecten

Het Opendataportaal van de Europese Unie geeft u toegang tot de open data van de EU-instellingen en -organen. Alle gegevens die u via deze catalogus vindt, mag u kosteloos gebruiken en verwerken voor commerciële of niet-commerciële doeleinden.

In de kijker:

Antibiotic resistance in EuropeEU clinical trials register Traditional herbal medicinal productsReports of side-effects reactions to medicines

Meer weten over geneesmiddelen


Elk jaar organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie de Wereldgezondheidsdag. De EU laat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wetenschappelijke beoordelingen van nieuwe geneesmiddelen maken. Ook daarna houdt EMA nog toezicht op de veiligheid ervan.

Op het Opendataportaal van de EU vindt u in de vorm van open datasets van EMA een schat aan informatie over nieuwe geneesmiddelen die nog worden beoordeeld, al goedgekeurde geneesmiddelen voor mens en dier, kruidengeneesmiddelen en nog veel meer.
Wilt u meer weten over farmacologie en geneesmiddelen, kijk dan ook eens naar Drugle, een applicatie die de gegevens van EMA en andere bronnen combineert.


 

Twitter


EUROPEES DATA PORTAAL
Data van de Europese publieke sector
Als u op zoek bent naar gegevens van een specifiek Europees land, kunt u ook het Europees Dataportaal Europees Dataportaaraadplegen.