Dé plek voor open data van de Europese Unie
EUROPAOpendataportaal van de EUHome
Menu
Overzicht Tools Kennisbank Projecten

Het Opendataportaal van de Europese Unie geeft u toegang tot de open data van de EU-instellingen en -organen. Alle gegevens die u via deze catalogus vindt, mag u kosteloos gebruiken en verwerken voor commerciële of niet-commerciële doeleinden.

In de kijker:

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Het cultureel erfgoed van Europa


2018 is het Europees Jaar van het cultureel erfgoed. Om de aandacht te vestigen op het cultureel erfgoed van Europa en de gemeenschappelijke Europese culturele ruimte waartoe we behoren, heeft het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek een nieuwe onlinetool ontwikkeld: Interactive Story Maps for Cultural Heritage. De regelmatig bijgewerkte kaarten bevatten links naar de digitale collecties van Europeana, het digitale EU-platform voor cultureel erfgoed.

Ga na wat de Europese Unie en haar partners doen om het cultureel erfgoed van Europa te beschermen, te promoten en meer bekendheid te geven. Ontdek kunstwerken, kunstvoorwerpen, boeken, video’s en geluidsopnamen van duizenden musea, galerijen, bibliotheken en archieven in heel Europa en lees meer over ons continent en zijn cultuurgeschiedenis.


 

Twitter


EUROPEES DATA PORTAAL
Data van de Europese publieke sector
Als u op zoek bent naar gegevens van een specifiek Europees land, kunt u ook het Europees Dataportaal Europees Dataportaaraadplegen.