Dé plek voor open data van de Europese Unie
EUROPAOpendataportaal van de EUHome
Menu
Overzicht Tools Kennisbank Projecten Sandbox

Het Opendataportaal van de Europese Unie geeft u toegang tot de open data van de EU-instellingen en -organen. Alle gegevens die u via deze catalogus vindt, mag u kosteloos gebruiken en verwerken voor commerciële of niet-commerciële doeleinden.

In de kijker:

Health Programmes in EU - ChafeaChild protection system in EU - EU Agency for fundamental rightsLife expectancy at birth in EU

Hoe kunnen we de uitstoot van broeikasgassen terugdringen?

De strijd tegen de klimaatverandering met haar dramatische gevolgen is een van de grootste prioriteiten van de Europese Unie.

Er wordt al veel efficiënter omgegaan met energie dan vroeger en we schakelen steeds meer over op minder koolstofrijke brandstoffen en duurzame energie. "Licht op energie in de EU", is een publicatie van Eurostat met daarin een  grafiek die aangeeft  hoe snel de uitstoot in de EU daalt.

Op het Opendataportaal van de EU vindt u een aantal datasets met betrekking tot de uitstoot van broeikasgassen in de EU. U kunt deze datasets visualiseren of voor hergebruik downloaden.

Twitter


EUROPEES DATA PORTAAL
Data van de Europese publieke sector
Als u op zoek bent naar gegevens van een specifiek Europees land, kunt u ook het Europees Dataportaal Europees Dataportaaraadplegen.